Smaki stepu, czyli o kuchni mongolskiej słów kilka
Kultura Otwartości

Termin: 2020-11-05 18:00
Staromiejski Dom Kultury we współpracy z Kołem Naukowym Doktorantów Wydziału Orientalistycznego Uniwersytetu Warszawskiego "Orientuj się!" zapraszają na Październikowe Spotkania z Orientem-Online.
LINK do spotkania
https://zoom.us/j/91592191790?pwd=S1VnekxzM0xjYTN1elczbWEyNEtDQT09
Meeting ID: 915 9219 1790
Passcode: 466584
TEMAT SPOTKANIA: Smaki stepu, czyli o kuchni mongolskiej słów kilka
Czy w Mongolii jada się coś więcej niż tylko suszone mięso? Ile rodzajów sera produkują Mongołowie? Jaki jest podział obowiązków w kuchni? Co się jada na mongolski Nowy Rok? Jakie owoce możemy napotkać w stepie? Co wyróżnia mongolską herbatę? Czy Mongołowie pieką faworki? Czy można połączyć ucztę i masaż? Jak się robi kumys i właściwie dlaczego? Na te i inne pytania odpowie doktorantka Wydziału Orientalistycznego UW Natalia Greniewska, która przybliży nam świat mongolskich kulinariów
Terminy
Termin: 2020-11-05 18:00
Wspierane przez iCagenda