Curry, mango i masala, czyli indyjska sztuka kulinarna

Kultura Otwartości
Termin: 2020-10-21 18:00

Pomimo kwarantanny nie zaprzestajemy naszych działań i tym razem zapraszamy do sieci na spotkanie online.
Staromiejski Dom Kultury we współpracy z Kołem Naukowym Doktorantów Wydziału Orientalistycznego Uniwersytetu Warszawskiego "Orientuj się!" zapraszają na Październikowe Spotkania z Orientem-Online.
 
W środę 21 października o godz. 18 zapaszamy na spotkanie" 
 
Curry, mango i masala, czyli indyjska sztuka kulinarna
 
Meeting ID: 992 7174 3088
Passcode: 58490
 
Czy kiedyś zastanawialiście się dlaczego kuchnia indyjska jest jedną z najbardziej popularnych na całym świecie?
Czy curry, masala i mango to jedyne wyróżniki indyjskich potraw?
Dlaczego w Indiach posiłki jada się tylko prawą ręką?
Jakie potrawy podaje się w czasie święta Holi czy Diwali?
Jak przygotowuje się indyjskie pierogi?

Na te pytania odpowie indolożka i tłumaczka Iga Bielawska, doktorantka Wydziału Orientalistycznego UW oraz SGH.

 

 

Terminy


Termin: 2020-10-21 18:00

Wspierane przez iCagenda