Chińskie specjały, czyli kulinarna podróż po Państwie Środka

Kultura Otwartości
Termin: 2020-10-05 18:00

Pomimo kwarantanny nie zaprzestajemy naszych działań i tym razem zapraszamy do sieci na spotkanie online.
Staromiejski Dom Kultury we współpracy z Kołem Naukowym Doktorantów Wydziału Orientalistycznego Uniwersytetu Warszawskiego "Orientuj się!" zapraszają na Październikowe Spotkania z Orientem-Online.
 
LINK do spotkania https://zoom.us/j/96833757069?pwd=aWo4NkpPK1kwS0JCRnJiRFZoYk9PQT09
Meeting ID: 968 3375 7069
Passcode: 725604
 
 
Opis spotkania:
 
Czy Chińczycy jedzą głównie ryż?
Czy oblizywanie pałeczek w restauracji jest sposobem na wyrażenie naszego zachwytu nad jedzoną potrawą?
Czy myśląc „kuchnia chińska” jednym z Twoich pierwszych skojarzeń jest „kurczak w sosie słodko-kwaśnym”?
Jeżeli na choć jedne pytanie odpowiedziałeś/aś „TAK”, ten wykład jest dla Ciebie!
Poznaj prawdziwą kuchnię chińską i panujące zwyczaje.
Przekonaj się, że za ryżem i pałeczkami kryje się znacznie więcej!
 
Spotkanie poprowadzi Beata Kołodziej 

 

 

Terminy


Termin: 2020-10-05 18:00

Wspierane przez iCagenda